Skip to content Skip to footer

O nama

10 TERITORIJALNIH SAVEZA

19 LIGA

909 KLUBOVA

10 TERITORIJALNIH SAVEZA

19 LIGA

909 KLUBOVA

80808080
Sve je počelo
slider-3
slider-2.1

Ovako je sve počelo…

Odlukom Upravnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije, januara 1950. godine, osnovan je zbor fudbalskih trenera Jugoslavije. Za prvog predsednika zbora, izabran je predratni golman reprezentacije Milovan Jakšić – „El grande Milovan“.

Kako bi se podizala svest, ali i znanje mladih trenera, uz istovremeno usavršavanje starijih, osnovan je zbor. Na kursevima i seminarima razmenjivana su iskustva, delila nova saznanja fudbalske igre i promovisana je profesija trenera fudbala.
ris-logo-564-500-2

Fudbalski savez regiona istočne Srbije

Jedan je od četiri konstitutivnih delova Fudbalskog saveza Srbije. Osnovan je 1992. godine, nakon poslednjeg teritorijalnog organizovanja republičkog fudbala. Objedinjuje rad devet okružnih fudbalskih organizacija i grada Niša, od Kladova do granice sa Makedonijom.

Na području juga i istoka države egzistira oko 600 klubova, od kojih su najpoznatiji:
  • FK Radnički iz Niša 
  • FK Napredak iz Kruševca
  • ŽFK Mašinac
FSRIS neposredno organizuje i vodi takmičenja u Srpskoj ligi grupa “Istok” i četiri fudbalske zone u seniorskoj konkurenciji – „Istok“, „Centar“, „Jug“ i „Zapad“.
Osim toga, kao redovna takmičenja ima i omladinsku, kadetsku, ligu pionira i petlića, lige malog fudbala i ligu ženskog fudbala. U svom radu FSRIS posebnu pažnju poklanja mlađim kategorijama fudbalera, ne samo kroz zvanična takmičenja već i kroz permanentne selekcije kojima se proveravaju i odabiraju talenti.
Zahvaljujući takvom radu postao je pravi rasadnik perspektivnih fudbalera kojima se popunjavaju ekipe najkvalitetnijih klubova u zemlji. Stopama brojnih asova od kojih je najpoznatiji Dragan Stojković Piksi, ponikao u Nišu, u kome je i sedište FSRIS, gotovo redovno kreću u svet mladi igrači pred kojima je lepa fudbalska budućnost.
Petar Nastić

Deca su pokazala odlične rezultate na kampu!

Petar Nastić

Office Manager
Marko Petrović

Kamp je bio superiška, družio sam se sa drugarima i učio nove stvari o fudbalu.

Marko Petrović

Business Owner
Miroslav Petrović

Edukacije trenera su bile odlične!

Miroslav Petrović

Trener
Uprava

STRUČNO-STRUКOVNA ORGANIZACIJA TRENERA FSR ISTOČNE SRBIJE

Dejan Branković

Predsednik izvršnog odbora & sekretarijat OFT FSRIS

Slobodan Filipović

Potpredsednik izvršnog odbora & sekretarijat OFT FSRIS

Dušan Veljković

Sekretar OFT FSRIS